Veelgestelde vragen

Wie is Wisseldirect.be?

Wisseldirect.be is een handelsnaam van G.C.F. NV, geregistreerd onder ondernemingsnummer BE 0832.602.171.
G.C.F. NV handelt, ondermeer via haar website www.Wisseldirect.be, in contante vreemde valuta.

Waarom zou ik bij Wisseldirect.be vreemd geld kopen?

Als u bij Wisseldirect.be uw vreemd geld koopt bespaart u zich reistijd, brandstof, parkeergeld en vaak een (lange) wachttijd.
Op de website van Wisseldirect.be vindt u praktische informatie over vreemd geld. U kunt er gemakkelijk uw keuze maken. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw bestelling op uw huisadres wordt bezorgd. U kunt er 100% zeker van zijn dat wij er alles aan doen om uw transactie perfect af te handelen.
Per slot van rekening willen wij dat u tevreden bent en blijft!

Hoe kan ik bestellen?

U kunt via de webshop van Wisseldirect.be uw keuze maken. Wij adviseren u eerst de informatie over de betreffende valuta te lezen, dan de bestelvoorwaarden om vervolgens de bestelling in te voeren. U kunt meerdere soorten vreemd geld tegelijk bestellen, hiermee bespaart u op transportkosten.

Interesse in moeilijk verhandelbare- of niet leverbare valuta?

Sommige soorten vreemd geld, die moeilijk verhandelbaar zijn en niet op de lijst staan, kan men aanvragen.
Via het contactformulier kunt u dan uw vragen stellen en/of interesse kenbaar maken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om u volledig te informeren over de eventuele mogelijkheden.


Kan ik als zakelijke klant bestellen?

Ja, Wisseldirect.be levert ook aan zakelijke klanten en bedrijven. Neem contact met ons op via het contactformulier.
Zakelijke klanten en bedrijven kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor speciale condities.


Zijn de koersen bij Wisseldirect.be gegarandeerd?

Op het moment van bestelling wordt de koers vastgelegd. U weet dus altijd precies wat u betaalt.
Ook staan de kosten op het bestelformulier duidelijk en apart genoteerd.

Heeft Wisseldirect.be een eigen voorraad vreemd geld?

Wisseldirect.be heeft een eigen voorraad. Ze kan, door speciale afspraken met gerenommeerde en betrouwbare leveranciers, garanderen dat er snel geleverd wordt tegen de afgesproken prijs en condities.

Hoe weet ik dat ik geen oud of vals vreemd geld ontvang?

De bankbiljetten worden door gerenommeerde leveranciers aan Wisseldirect.be verstrekt. Onze kennis, ervaring en moderne apparatuur (alle leveringen worden voor uitlevering nog eens extra gecontroleerd) staan er borg voor dat u altijd geldige en prima biljetten ontvangt. Amerikaanse dollars bijvoorbeeld, leveren wij zo veel mogelijk in nieuwe biljetten.

Stel ik heb een verkeerde bestelling gedaan.

In dit geval verzoeken wij u ons, per omgaande, te berichten via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een oplossing te vinden voor de gemaakte vergissing.

Stel ik heb een verkeerde bestelling gedaan die al afgeleverd is.

In dit geval verzoeken wij u ons direct via het  contactformulier op de hoogte te stellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om te overleggen hoe deze vergissing kan worden hersteld. In dit geval dient u rekening te houden met het feit dat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Wisseldirect.be biedt de bestellingen tot € 7.500,00 meestal binnen de aangegeven levertijd aan op het aangegeven woon- of werkadres. Bij standaardbestellingen (aflevering door BPost), is het helaas (nog) niet mogelijk een vast tijdstip af te spreken.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

Wisseldirect.be telt €15,00 verzendingskosten aan, tenzij in bijzondere gevallen. In het geval hiervan afgeweken word, neemt één van onze medewerkers onmiddelijk met u contact op om te overleggen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Zodra uw bestelling bevestigd is, kan u uw bestelling niet meer annuleren vanwege de aard van goederen ( Art. VI.53, 2de lid, diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de onderneming geen invloed heeft ).
Wisseldirect.be nodigt u wel vrijblijvend uit ons zo snel mogelijk te contacteren om na te kijken wat mogelijk is en een commercieel voorstel te doen.


Valuta calculator

Maak een keuze:
1 EUR = 1,1134 USD
EUR
USD
Leverbare hoeveelheid:
USD
Te betalen
EUR
Het maximum bedrag bedraagt € 7500.